GROEP 7-8 OP SCHOOLKAMP
Geplaatst op 19 juni 2024

DE AVONTUREN VAN GROEP 7-8 IN APPELSCHA

Op maandag 17 juni vertrokken 25 kinderen met de 3 meesters naar Appelscha.
De dagen hier voorafgaand waren de meesters voortdurend op Buienradar aan het kijken en alternatieve activiteiten aan het bedenken, want de voorspellingen waren niet gunstig.
Maar wanneer 25 enthousiaste kinderen op de fiets stappen, kan het niet anders dan dat de weergoden de groep gunstig gezind zouden zijn. En ja hoor, het weer zou grotendeels super zijn. Tijdens de fietstocht gaat er wel eens iets mis, zoals een valpartij, maar gelukkig liep alles goed af. Om 13.30u kwam de groep aan bij Kampeerboerderij Wouda in Appelscha. Veel tijd om te relaxen was er niet, want er stond een GPS tocht op het programma. De kinderen in groepjes het bos in, op zoek naar 12 herkenningspunten. Wanneer de GPS niet werkt, zoals bij enkele groepjes het geval was, wordt zo’n opdracht vrijwel onmogelijk. Al helemaal wanneer een groepje de weg kwijt raakt en een vriendelijke vrouw tegenkwam, die gelukkig de school belde. Meester Jeroen regelde binnen no time een fatbike en vond het groepje in het bos. Iedereen weer compleet en op naar de Kampeerboerderij. Meester Jan had in de tussentijd alle boodschappen gedaan en was al begonnen met een heerlijke macaroni maaltijd, met gehakt, salade en genoeg drinken.
Het eten smaakte meer dan goed en vervolgens had de groep even vrije tijd, voor er om 20.45uwerd begonnen met Levend Stratego in het bos. De leerkrachten konden gebruik maken van Walkietalkies, zodat elke vorm van valsspelen gelijk al werd voorkomen en het spel op het scherpst van de snede met 25 fanatieke kinderen gespeeld kon worden.
Rond 23.00u was het bedtijd en was het al snel stil in de Kampeerboerderij.

Die stilte werd om 03.00u midden in de nacht ruw verstoord. Een alarm (een kabaal van jewelste) liet iedereen opschrikken. Waar meester Frank eerst nog dacht dat het de wekker van meester Jan was, was meester Jan al in de kleren gesprongen en naar beneden gesprint. Het was inderdaad het brandalarm en de hartslag van de 3 meester schoot omhoog. Dit gold ook voor enkele kinderen, want zo’n alarm hoor je niet vaak. Gelukkig was er geen brand, waardoor iedereen weer naar bed kon. De eigenaar wist te vertellen dat dit ongeveer elke maand een keer gebeurt… Het was even schrikken, maar gelukkig kunnen we er nu om lachen. De wekker ging al om 8.00u, dus de vermoeidheid was nog wel aanwezig.
Na een goed ontbijt ging de groep op pad naar het Klimbos bij camping de Roggeberg. Meester Jan deed in de tussentijd boodschappen en zorgde ervoor dat iedereen lekker fruit/koek/drinken had wanneer het klimavontuur voorbij was. In de tussentijd zijn de meesters en 25 kinderen wezen tokkelen, klimmen, wandklimmen en het spannendste werd ook nog gedaan: ‘de sprong van vertrouwen’. Niet makkelijk om van een 5 meter hoge (wiebelende) paal te springen en nog een bal aan te tikken. Het was geweldig om te zien hoe tijdens deze uren iedereen grenzen wist te verleggen en bewees dat angst te overwinnen is. Na een lekkere versnapering ging de groep snel terug, want het begon nu flink te regenen. De middagactiviteiten werden aangepast. Gelukkig hadden meester Jeroen en meester Frank genoeg alternatieven, dus nu werden er in groepjes allerlei binnenactiviteiten gedaan. Om half 6 stond de patat klaar met frikadel/kroket en vervolgens kon de Bonte avond worden voorbereid.
Dit werd een groot succes met ontzettend leuke optredens/acts. Ook leuk was dat andere meesters en juffen van de Adelaar gezellig langskwamen.
Om 23.00u was iedereen helemaal op en was het tijd om naar de kamers te gaan.

De laatste dag brak aan. Na het ontbijt moest natuurlijk alles opgeruimd worden. Zoals verwacht raakten er ook nu enkele fietssleutels kwijt. 1 fietssleutel werd niet meer gevonden, dus mocht meester Jan met de slijptol het slot openslijpen.
Om 10 uur was Annet er, dus konden alle spullen ingeladen worden. De groep vertrok op de fiets naar Elsloo om daar even wat fruit te eten en om 12 uur bij Noordwolde om te lunchen. De fietsreis verliep fantastisch, want ondanks de vermoeidheid lag het tempo hoog en waren er geen incidenten. Om 13.30u kwam de groep aan bij de enthousiaste ouders die zich bij de Adelaar hadden verzameld. Het kamp zat er nu echt op.
Voor de leiding altijd heel fijn om tot de conclusie te komen dat het een fantastisch kamp was en iedereen heelhuids was thuisgekomen.
Groep 7/8, ontzettend bedankt voor deze geweldige dagen. Hoe jullie met elkaar om zijn gegaan, de sfeer die er was en het om elkaar denken: grote klasse!

Namens de 3 meesters: BEDANKT!

Terug naar het overzicht