Schoolkamp groep 7/8 in Appelscha
Geplaatst op 17 juni 2022
Op woensdag 15 juni vertrokken 25 kinderen en hun meesters naar Appelscha. Na uitgezwaaid te zijn door ouders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en de kinderen van groep 1 t/m 6 + leerkrachten, begon de 2,5 uur durende tocht.
Tijdens een prima fietstocht, met een bijbehorende pauze, kwamen zij om 12.00u aan bij Kampeerboerderij Wouda te Appelscha. De vader van Iris was er toen ook al met alle spullen, dus het uitladen kon beginnen. Een uurtje verder waren alle kamers klaar, waren de bedden opgemaakt en was de lunch genuttigd. De groep ging vervolgens naar de Jongens van Outdoor voor een GPS tocht in de bossen. De route daar naartoe was eenvoudig, maar toch kwam de groep terecht in de bietenvelden van Boer Jaap. De uitleg van de terreinbeheerder werd niet compleet begrepen. Deze GPS tocht ging niet altijd even goed. Het was moeilijker dan gedacht!
Na afloop werd er nog een lekker ijsje gegeten en werd de rest van de tijd besteed aan voetballen, spelletjes doen, chillen en relaxen. Juf Welmoed kwam gezellig langs en zag dat iedereen veel plezier beleefde. De kookploeg ging om 6 uur aan de slag met een pastamaaltijd, met vooral heel veel pasta!
De kookploeg heeft er een lekkere maaltijd van gemaakt. Om 20.30u werd er Levend Stratego gespeeld in het bos. De 2 teams waren ontzettend fanatiek, maar er kwam nog een 3e team bij die al even zo fanatiek was: de muggen. Toch prettig dat bijna iedereen een lange broek en trui aan had. Vanaf half 11 werd er bij de kampeerboerderij gezellig gekletst, meegezongen met de grootste hits en genoten van de gezelligheid. Om half 2 sliep iedereen, met de goedkeuring van 2 tevreden meesters. De 1e dag was een hele fijne!
Tijdens dag 2 werd er na een goed ontbijt begonnen met een heuse ‘Expeditie Adelaar’.
Meerdere spellen werden uitgevoerd. Een eetproef, met allerlei vreemde gerechten, een algemene kennisquiz, de sponsenrace, touwtrekken en het waterdruppelspel (de kinderen kunnen wel vertellen hoe dit gaat, een aanrader). Na de lunch, die lekker in het zonnetje werd genuttigd, was het tijd om naar het Klimbos te gaan. Meerdere parcours in de bossen van Appelscha, op verschillende hoogtes en niveaus. Vooraf hadden meerdere kinderen hun twijfels, want zo hoog in de bomen met wiebelende objecten, is nog niet zo eenvoudig. Maar vanaf het begin werd duidelijk dat alle kinderen de verschillende parcours wilden afleggen. Mooi om te zien hoe de kinderen steeds zelfverzekerder werden en hierbij hun grenzen verlegden.
Het was heerlijk weer, dus werd de fietstocht vervolgd naar het zwembad. Hier konden de kinderen en meesters even heerlijk afkoelen. Maar contant betalen kon niet, dus geen ijsje of zakje chips kon worden gehaald. Gelukkig hadden de meesters na het zwemmen een lekker maaltijd in petto: patat, frikadellen, kroketten en een ijsje. Het plaatselijke volk vond het fantastisch om een grote groep zo gezellig het terras te zien innemen en de klas werd meermaals vriendelijk begroet en gecomplimenteerd. Rond 19.00u was iedereen weer in de kampeerboerderij en kon de voorbereiding beginnen voor de bonte avond. Juf Janneke, juf Brenda en juf Daniëlle kwamen zelfs langs om te genieten van de vele veelzijdige acts. Van moppentappers tot een goochelaar, van danseressen tot clowns, van quizzen tot spookverhaalvertellers, dansende cowboys en dansende K3 (ook al waren het er 2) meesters. Na de bonte avond werd er gezellig gefeest, gezongen (of beter gezegd: luidkeels geschreeuwd) en gedanst. Om 0.00u was iedereen echt moe en was het tijd om naar bed te gaan. De laatste dag stond in het teken van opruimen, schoonmaken en natuurlijk even goed ontbijten. Om 10.30u vertrok de vader van Iris met alle spullen en de groep vertrok uit Appelscha. Na een fijne zwemstop bij het Canadameer (Niet in Toronto of Quebec, maar gewoon bij Elsloo) vertrok de groep naar de Spokeplas in Noordwolde. Hier werd nog een lekker bolletje vers ijs genuttigd en hiermee werden de laatste kilometers richting school ingezet. Onder luid gejuich kwam de groep om 14.45u aan bij CBS De Adelaar en was iedereen heel blij dat iedereen weer veilig en gezond thuis was gekomen.
Vele kilometers gefietst, vele kilometers werden gelopen, vele uren slaap (oké, dat niet altijd), maar vooral vele uren gezelligheid met ontzettend mooi weer. Vermoedelijk komen daar vanavond vele uren slaap bij!
Het was een geweldig schoolkamp en hier kunnen we nog jaren met veel plezier aan terugdenken. Groep 7/8: Bedankt!
De meesters

Terug naar het overzicht